פדגוגיה
עבודה בקבוצות
בחרנו לקדם מיומנות עבודה בקבוצות באופן ורסטילי: ברמת הכיתה, השכבה, דו גילאי ותלת גילאי. תחילה לומדים הילדים כיצד עובדים בקבוצה ורק אחר כך מתחילים לרכוש את הידע הרלוונטי עם הקבוצה.
עבודה בקבוצה כיתתית:
Project Based Learning (PBL) - בנושאים תורה/תנ"ך, מולדת/גיאוגרפיה, והיסטוריה. לכל שכבה שאלת פורייה אותה הם חוקרים בקבוצה.
עבודה בקבוצה שכבתית:
עם ומדינה בראי חשיבה חיובית – כל חודש נבחרים מנהיגים או מנהיגות הקשורים להיסטוריה של עם ומדינת ישראל. הדמויות נבחרות בהלימה לערכי החודש של חשיבה חיובית.
דוגמאות: לחודש בריאות- הנרייטה סאלד, היכולת לחלום- דוד בן גוריון, למידה מכישלונות ונתינה- אילן ורונה רמון ועוד. בכל חקר דמות, מתמודדים התלמידים עם טקסטים על הדמות, מחפשים מידע נוסף ומציגים את תוצריהם לכיתה.
עבודה בקבוצה דו-גילאית:
"חונכים חניכים"- כל כיתה חונכת כיתה צעירה יותר ולכל תלמיד בבית הספר ישנו חניך משכבה צעירה יותר. במסגרת השיעור מבצעים הילדים במשותף מעגל "הכרת תודה" כמקובל בכל יום שישי בבית הספר.
עבודה בקבוצה תלת-גילאית:
"קבוצות עניין" - תכנית המיועדת לתלמידי שכבות ד' – ו' שיתחלקו לקבוצות הטרוגניות בהתאם לבחירתם. התכנית כוללת כ- 12 נושאים שונים ומגוונים. הפעילות בכל הקבוצות מושתתת על מספר עקרונות משותפים: למידה שוטפת ומעמיקה, ייצור תוצרים רלוונטיים ומשמעותיים, ותרומה לקהילה הבית ספרית או מחוצה לה. מאושפזים ובני משפחותיהם בבית החולים "אסף הרופא", שיתוף פעולה עם פרויקט "כרטיסים משמחים" ועוד.
